duminică, 17 ianuarie 2010

Vernisaj


Explicatie











ISO 800
3.5
1/50
50 fix manual
Nikon D90
Helicon Filter, Photoshop




Interior
















ISO 800
3.5
1/50
50 fix manual
Nikon D90
Helicon Filter, Photoshop



Perspectiva
ISO 800
2.8
1/30
50 fix manual
Nikon D90
Helicon Filter, Photoshop




3 comentarii:

  1. cam mult spatiu deasupra imaginilor
    in cea de a doua imagine ii creste o planta din cap fetei aceleia, iar in ultima imaginebalerina aceea se tine de capul doamnei

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei bine, sunt instantanee, nu avea cum sa le spuna celor pe care i-a fotografiat sa se mute un pas mai la stanga sau un pas mai la dreapta, pentru ca ii apare balerina in cap. Putea, cel mult, sa renunte la imagine. Daca ar fi prelucrat-o in photoshop sau intr-un program care sa-i permita sa scoata ce apare pe fundal, atunci nu ar mai fi reiesit ca sunt fotografii de la un vernisaj.
    Acum am pentru Daniel un sfat: puteai sa maresti ISO ca sa fie mai luminoase si sa pui balans de alb - nu auto, pentru ca pe auto te pacalesti, ci BEC, pentru ca lumina dinauntru mi se pare prea galbena. Cred ca a fost de la bec, pentru ca neonul da o lumina alba, chiar alb-albastruie. Alta solutie ar fi fost sa te lase sa folosesti blitz-ul, dar si atunci ar fi fost o problema de cum setezi balansul de alb: il setezi pe auto si iti face varza, il setezi pe blitz, dar atunci trebuia sa ai numai lumina blitz-ului sau pe "bec". Greu de tot cu luminile acestea combinate. P.S. Din cate stiu eu, din ce am citit, am vazut ca poti modifica histograma in Photoshop, adica daca ti-a iesit prea galbena pielea o poti modifica si asta o poti face simplu. Raluca Ioana Agasanu, http://ralucaagasanu.blogspot.com.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, daca am un obiectiv de 1.8, pun pe prioritate de diafragma la max (f/1.8) ISO 1600 si gata poza. Cred ca asa ti-ar fi iesit.

    RăspundețiȘtergere